2014-ben kültéri medencékkel és szaunákkal bővült a fürdő

Hírek Kíváncsi a legfrissebb hírekre? Iratkozzon fel a Budapest Gyógyfürdő és Hévizei Zrt. RSS csatornáira!

2014-ben kültéri medencékkel és szaunákkal bővült a fürdő

2014-10-03

2014. október 2-án, a Dandár Gyógyfürdő új fejlesztésének átadásával lezárult a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. rövid távú programja, így a társaság immár mind a hét, egész évben üzemelő gyógyfürdője rendelkezik nyitott medencével.

2014-ben kültéri medencékkel és szaunákkal bővült a fürdő

A Dandár fürdőt 1936-ban adták át, és eredetileg tisztasági fürdőként üzemelt, mivel a környező lakásokban nem mindenhol volt fürdőszoba. 1978-ban felújították, azóta nem történt érdemi változás. Idáig csak az épületen belül, egy térben három viszonylag kisméretű medence és egy szauna állt a vendégek rendelkezésére. Az épület egyéb részei és a zárt, csendes udvar kihasználatlan volt.

2013-ban került sor a Dandár Gyógyfürdő földszintjén, a medencetérhez kapcsolódó vizesblokkok átalakítására, valamint az udvari homlokzat egy részének hőszigetelésre, színezésére, valamint nyílászáró cseréjére. Az utcai díszes téglahomlokzatot, mely helyileg védett, megtisztítottuk, a felületet impregnáltuk, valamint a műkő lábazat hibáit kijavítottuk.

A 2014. évi átalakítások mindegyike a fürdő szolgáltatásainak bővítését eredményezi, hiszen az új szolgáltatások a jelenlegi egy medenceteres, zárt téren kívül a fürdő jelenleg kihasználatlan területein, az udvaron és a pinceszinten kerültek kialakításra.

A pince egy kisebb wellness részleggé változott. Szauna, gőzkamra, merülő medence és pihenő található benne. Az eddig elfeledett udvar is kivirult. Élményelemekkel két termál medence került kialakításra, amelyek 34-36 ºC-os hőmérsékletükkel a téli hideg napokon garantáltan feledhetetlen órákat fognak szerezni a vendégeknek a gőzölgő vizükkel és a párás levegővel.

Közlemények

A finn szauna nem üzemel, 2020-02-14
Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy a szaunavilág részlegen lévő finn szauna műszaki okok miatt ...

A finn szauna nem üzemel, 2020-02-14 Bezárás

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy a szaunavilág részlegen lévő finn szauna műszaki okok miatt jelenleg üzemel. Köszönjük megértésüket.

Nem üzemel a mozgássérült beemelő, 2020-02-10
Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy műszaki okok miatt a mozgássérült beemelő jelenleg nem üzeme...

Nem üzemel a mozgássérült beemelő, 2020-02-10 Bezárás

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy műszaki okok miatt a mozgássérült beemelő jelenleg nem üzemel. Köszönjük megértésüket és türelmüket.

BUDAPEST GYÓGYFÜRDŐI ÉS HÉVIZEI ZRT., 2013-09-16
Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy kedvezményes jegy vásárlása esetén a jogosultság igazolása k...

BUDAPEST GYÓGYFÜRDŐI ÉS HÉVIZEI ZRT., 2013-09-16 Bezárás

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy kedvezményes jegy vásárlása esetén a jogosultság igazolása kötelező. Azon fürdőinkben, amelyekben nyugdíjas belépő váltható, a kedvezményes jegyet a nyugdíjas igazolvány felmutatásával áll módunkban biztosítani.