Keresés

Online jegyvásárlás

Gyakori kérdések

Miért zárta be fürdőit a BGYH?
A budapesti gyógyfürdők bezárását Budapest főpolgármestere rendelte el.

Vannak olyan városok, olyan fürdők az országban, amelyek nyitva tartanak. A BGYH miért zárt be?
Minden városban a polgármester dönt arról, hogy az új koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében, a város által üzemeltetett létesítményeket - így a fürdőket, uszodákat – bezárják-e. A Budapesti Operatív Törzs javaslata alapján a főváros polgármestere bezárást rendelt el.

Korábban az nyilatkozták és írták, hogy a fürdővendégekre nem jelent veszélyt a vírus, akkor most miért zárták be a fürdőket?
Az új koronavírus elsődlegesen légúti vírus, amely - a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint - elsősorban közvetlenül emberről emberre terjed cseppfertőzéssel. A főpolgármester minden olyan hely bezárásáról rendelkezett - például mozi, színház, könyvtár - ahol több ember az adott térben egymáshoz viszonylag közel kerülhet.
Az új koronavírus egy burokkal rendelkező vírus. Amennyiben sérül ez a burok, akkor a vírus elveszíti fertőző képességét. A víz klórozása erőteljesen károsítja a koronavírus burkát. A megfelelően üzemeltetett medencékben életképes vírusok jelenlétével nem kellett számolni. Az uszodai vizek klórozása során használt klórmennyiség tehát elég volt ahhoz, hogy az esetleg vízbe kerülő koronavírust elpusztítsa, de a jelenlegi helyzetben már sajnos nem ez a kérdés.

Az érthető, hogy a fürdőket bezárják, de a nappali kórházat miért?
A komplex fürdőgyógyászati szolgáltatásokat azért kell szüneteltetni, mert azok üzemeltetése nem függetleníthető a fürdők működtetésétől. A fürdőgyógyászati szolgáltatást is több száz ember vehetné igénybe, ez a vírus terjedésének megakadályozása szempontjából komoly kockázat lenne.

A fürdőbezárás idején nyitva vannak-e az ivókutak, ivócsarnokok?
Nincsenek nyitva, a fürdők zárva tartása az ivókutakat, ivócsarnokokat is érinti.

Meddig vannak érvényben a fürdőbezárási rendelkezések?
Erre ma nem lehet választ adni. A fürdők bezárásáról a főpolgármester rendelkezett annak érdekében, hogy az új koronavírus terjedését minél inkább meg lehessen akadályozni. Milyen hosszú lesz a járvány és milyen egyéb korlátozó intézkedések lesznek még, ma még nem látható. A fürdők megnyitásról szakmai javaslat alapján a főpolgármester dönt majd. Nagy valószínűséggel ez akár hónapokat is jelenthet.

A fürdőbezárás miatt mi lesz a megváltott bérletemmel?
Vendégeink a megváltott bérleteiket az újranyitást követően folytatólagosan használhatják. A fürdőbérletek a zárva tartási idő intervallumával automatikusan meghosszabbításra kerülnek.
Az éves bérlettel rendelkező vendégeink a következő évi bérletár megállapításánál kompenzálásra kerülnek.

A fürdőbezárás miatt mi lesz a megkezdett gyógykezelésemmel?
Vendégeink a megszakított gyógykezeléseket az újranyitást követően folytatólagosan igénybe vehetik.

OEP kúrán vagyok, már csak három alkalom van hátra, mit tehetek?
Ez az eset félbeszakított kúrának számít, az igénybe nem vett kezeléseket a kezelőorvos újra elrendelheti. Így azok teljes mértékben igénybe vehetőek. Ha a maradék alkalmakat rendeli el az orvos, akkor az ugyanannak a kúrának minősül. Nem számít, hogy a félbeszakítás és újbóli elrendelés között mennyi idő telik el, csak az a fontos, hogy a tárgyév maradjon változatlan.

Előre befizetett OEP-es fürdőzés, kezelés árát visszakaphatom?
Természetesen minden vendégünk visszakaphatja az előre befizetett kezelés árát.
Kérjük, hogy a havaria@spabudapest.hu email címre küldje el erre vonatkozó kérését. Kérjük, a visszautalás igénylésekor feltétlenül tüntesse fel a következőket: nevét, pontos címét, melyik fürdőben vette igénybe a kezelést, TAJ számát, a kúra sorszámát, bankszámlaszámát, ahová a visszautalást kéri. Amennyiben nem tud elektronikus levelet írni, kérjük, hívja zöld számunkat: +36-80-315-900.

Az OEP-es kezelés órájával mit csináljak? Vissza is szeretném kapni a letét díját, mit tegyek?
Kérjük, hogy az OEP-es kezeléshez kapott óráját egyelőre tartsa magánál, mert az új koronavírus terjedésének korlátozása érdekében a fürdőbezárásról hozott főpolgármesteri intézkedés nemcsak a gyógyfürdőinket, hanem a központi ügyfélszolgálatot is érinti. Amint újranyitunk, természetesen az órákat visszavesszük és letéti díjat visszafizetjük. Amennyiben a megkezdett kúrát Ön folytatja, akkor az órát ismételten használni tudja.

Miért nem utalják vissza a letétes órák díját?
Az új koronavírus terjedésének korlátozása érdekében a fürdőbezárásról hozott főpolgármesteri intézkedés nemcsak a gyógyfürdőinket, hanem a központi ügyfélszolgálatot is érinti. Amint újranyitunk, természetesen az órákat visszavesszük, és letéti díjat visszafizetjük.

Hol kaphatom vissza az előre befizetett kezelésem árát?
Mivel a fürdők zárva vannak, kérjük, hogy a havaria@spabudapest.hu email címre küldje el erre vonatkozó kérését. Kérjük, a visszautalás igénylésekor feltétlenül tüntesse fel a következőket: nevét, pontos címét, melyik fürdőben vette igénybe a wellness kezelést, a kezelésre kapott számla sorszámát, bankszámlaszámát, ahová a visszautalást kéri. Amennyiben nem tud elektronikus levelet írni, kérjük, hívja zöld számunkat: +36-80-315-900.

Van-e határideje, ameddig jelentkeznem kell a befizetett kezelés árának visszafizetése miatt?
A visszafizetés visszaigénylésének nincs határideje.

Visszaválthatom-e az online vásárolt jegyemet/ ajándékutalványomat?
Az előre megváltott jegyét minden vendégünk későbbi időpontban is felhasználhatja, de ha nem tervezi azt, akkor természetesen visszaváltjuk.

A Sparty rendezvényre váltott jegyek árát hol kapom vissza?
Kérjük, hogy visszafizetési igényét jelezze a info@spartybooking.com e-mail címre.

15 (50) alkalomra váltottam bérletet a Dagály fürdőbe, eddig hatszor vettem igénybe. Mi lesz a megmaradt kilenc alkalmammal?
A még megmaradt kilenc alkalmat a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő alapzónájában vagy a Palatinus fürdőben veheti igénybe a fürdők újranyitását követően. A Dagály fürdőt az újranyitást követően, mint bizonyára Ön is értesült róla, már nem a BGYH Zrt. üzemelteti, ezért ajánljuk a megmaradó alkalmak felhasználására a Palatinus és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőt.

15 (50) alkalomra váltottam bérletet a Dagály fürdőbe, eddig hatszor vettem igénybe, a megmaradt kilenc alkalmat nem akarom igénybe venni. Hogy válthatom vissza a bérletem és kaphatom vissza a pénzemet?
Természetesen a bérlet árának fel nem használt alkalmakkal arányos részét visszafizetjük. Kérjük, hogy ezt a késésüket jelezzék az ugyfelszolgalat@spabudapest.hu e-mail címen, vagy személyesen  Ügyfélszolgálatunkon (Cím: Budapest, III. kerület Szőlő u. 38.). Kérjük, hogy ekkor hozza magával óráját is. A bérleteken fel nem használt alkalmak értékének visszatérítése készpénzben maximum 50.000 Ft összegben lehetséges. 50.000 Ft feletti összeg esetén a visszatérítés átutalással történik.